INFO.png

Davide Rosé 2019 vanaf nu beschikbaar !

“Davide”, is één van onze eigen creaties bestaande uit een witte, rosé en rode“easy-drinking-wijn" waar letterlijk grote kwaliteit een topic is. 

Topkwaliteit aan 6,85 €,

vlotter uitgesproken dan gemaakt.

Met onze wijn Davide brengen we op een drafje een droge witte, een rijke rode en een speelse rosé waar je normaal gemakkelijk 10 € zou voor neertellen.  Het geheim erachter vertellen wij u graag live of neem toch al een kijkje via deze link. 

Kastanjebloesem als alternatief voor sulfiet.

Antonio Ribeiro en Sara Dionisio zijn vier jaar bezig met een onderzoek om sulfiet te bannen in hun wijnen.  Drie jaar intensief samenwerken met een departement van de faculteit Tras os Montes (Wageningen - NL) leverde buitengewone resultaten op voor een al even opvallende witte en rode micro-cuvée van Casa de Mouraz.  Twee wijnen waar sulfiet werd gebannen, maar vervangen door kastanjebloesems. 
Een wereldprimeur in de wijngeschiedenis!

INFO.png

Petrucco in Friuli. 
Terug van weggeweest!

Met Flavio Cabas, wijnmaker bij het huis Petrucco, hebben we onze relatie na vijf jaar opnieuw opgenomen.  Flavio werkte al die tijd keihard aan de intrigerende relatie van een druivenstok en de eoceen-bodem.  Een uitvergroting hiervan is zijn witte blend van Malvasia, Chardonnay, Friulano en Sauvignon afkomstig van de cru "Ronco del Balbo" onder de naam CABAS. 

INFO.png

Stilzwijgend al "natuurlijk" sinds de jaren 70.

Guiseppe Canoso drukt al sinds de jaren 70 zijn stempel op “respect voor de natuur en haar diversiteit”.  Vanuit zijn buikgevoel werkt hij al meer dan 40 jaar natuurlijk maar pakte hier ook niet mee uit.  De kwaliteit van zijn wijnen zijn spectaculair en origineel.